Nekategorisano

we got there

Gledam dosta serija u kojima se dogadjanja odvijaju u 80-tim ili 90-tim. Sada su ta vremena postala kao meni sto su bile 60-te ili 70-te. We got old(er)! Ili kad u nekoj seriji (also irl) kazu za nesto iz 90-tih da je vintage!! Molim?! Zar nije ‘99-ta bila prije 10 godina? 😀

Ali lijepo je to sve gledati i primjetiti kako budi u meni nostalgiju. Svakako nije sve bilo bolje prije, ali za neke stvari si morao raditi. Recimo informacije i pristup internetu su danas pretezno svima jako lako dostupne, dok ranije si morao cekati na modem da se pokrene, na stranice da se ucitaju, a tek cinjenica da ako neko uzme kucni u ruke ostajes bez neta 😀 itd. Meni je internet najbolji izum ikad. Sjecam se kad sam onda nekad sklapala prijateljstva s ljudima sa nasih poldrucja sirom svijeta. Postali smo blizi jedni drugima i ako je neko bio u Americi, Kanadi ili sta znam gdje, bili smo “svoji”.

Dani (tj. noci) boravljenja na BOLchat-u ce mi uvijek donositi neki lijep osjecaj kad ih se sjetim. Sjecam se noci koje sam provodila chatajuci sa svojom internet simpatijom, koja se razvila u tinejdzersku ljubav. On u Texasu ja u Norveskoj, imao je nick Kr3at0r i favorit band mu je bio Sepultura. Naravno da nije odvelo nicemu ali tad je to bio moj svijet i on mu je tad znacio mnogo. Nije bilo selfies koje si mogao poslati tek tako, pa cak i skenirati neku sliku nije se moglo, jer skeneri su tek tad poceli i bili skupi. Jos uvjek su se pored internet dopisivanja slala pisma i slike u koverti na kucnu adresu.

Ja sam se zaljubila u njega kroz dopisivanje, u njegove rijeci u duge emails. Mojoj sreci nije bilo kraja kada sam dobila njegovy sliku, he was adorable. Svak put kad cujem pjesmu “Iris” od Goo Goo Dolls padne mi na pamet on, jer tada nije bilo YT ili Spotify, i nije bilo mogucnosti da odma poslusam sto mi kaze. Dobila sam prvo tekst pjesme na email a kasnije i CD na kojoj je izmedju ostali sprzio i tu, koja je bila “nasa” pjesma. This is so cute, i know 😀

Desilo se kao i vecini koji imaju ljubav na daljinu, bas to, daljina. Nakon nekog vremena, ne znam tacno, mozda godinu or so, on se upoznao s nekom koja mu je bila blizu. Tu je bio heartbreak koji je bio realan za mene i to je bio kraj toj internet ljubavi.

Jutros u autu sam na sav glas pjevala Alive od Pearl Jam, i bacilo me u tu nostalgiju i lijepa sjecanja. Da napomenem nemam nikakav favorit muzicki zanr, nisam nikad ni imala, slusam muziku ovisno od mog raspolozenja. Nekad je to heavy metal, nekad klasicna muzika, hip hop, rap, ex-yu rock, ali nikad za nikad turbo folk.

Da mi je YT bio dostupan tada ovako bi izgledala moja playlista.

Narravno originalni video je banned onda bio sa MTV a i na YT ocigledno

4 thoughts on “we got there

Komentariši