u Haosu je Red..

Ne volim sve što vole mladi i ne slušam Balaša....


20.02.2018.

egzistencijalna kriza

gdje drugo da zabiljezim nego ovdje?
Vjerujem da su mnogi imali isto pitanje, ko sam zapravo ja? Jesam li ja samo onakva kakvu me drugi vide? Je li me to oblikovalo?
Prijatelji, porodica, ljubavnici, radne kolege itd itd.

Ne znam. Iskreno.

Ovo pitanje me snaslo vozeci se s posla neki dan. U sustini nista znacajno se nije desilo taj dan, niti te sedmice. Znam tacno mjesto gdje me jednostavno snasla neka panika, ne znajuci da odgovorim sama sebi poceh razmiljati o tome. Sto vise razmisljam to sve manje znam odgovor.
Vjerovatno ga necu nikad ni dokuciti ali jednostavno zelim da JA budem JA.

Sve sto cujemo o sebi valjda nam i stvarna neku sliku o nama. Komplimenti ili pogrde, sve nas to oblikuje u jednu ruku.
Sve ono lose sto cujemo o sebi u toku zivota nas blago receno pomalo sjebe. Neko postane jaci, neko podlegne tim ruznim rijecima ili cinovima.
Ja sam nesto izmedju. Vecinu zivota sam provela u slusanju kako nisam dovoljno dobra, sto od strane rodbine dok sam bila jos dijete, sto od prvog partnera koji je pokusao ubiti i ono malo samopouzdanja sto mi je ostalo.
Uvijek je bio onaj mali glasic koji mi je govorio da nije tako sto mi se govori, da sam bolja, pametnija i da nisam cak ni ruzna. S druge strane je ona iskrivljena slika koja je s godinama postala veca, pa se u meni sve nesto vaze, tamo-amo. Jesam dobra, nisam dobra. Jesam pametna, glupa sam. Vrijedis, ne vrijedis. I tako ta borba iz dana u dan.

Ljetos sam bila fakat sretna. Sretna sto sam tu tad, sto zivim, sto postojim. Rekla sam "fuck off" svemu i svima koji su stajali na mom putu i pravili moj zivot gorim.
Zadnjih mjesec dana sam opet nesto pocela da sveram. Ne mogu vise da se snosim nekom depresijom. Znam da je mnogo tesko razmisljati pozitivno kad je sve oko tebe negativa, ali korak po korak.
Nemam ja sto zivota i ovo je samo jedan i zadnji pokusaj. Nema veze sto ne znam ko sam, znam sta mogu i znam da nisam los covjek. To je bitno.

Cheers!

u Haosu je Red..

o meni....
"litet-vis maðr"


Instagram

BROJAČ POSJETA
132246

Powered by Blogger.ba